21-05-08

Figaro's verhaal

Ik heb al eerder verteld dat we Figaro gevonden hebben op onze oprit, hier zijn verhaal.

Op een dag sombere dag in oktober 2006 hoorden we een klagend gepiep en zo zijn we op zoek gegaan opeens zagen we een heel klein zwart bolleke in de struiken, toen we hem wilden pakken trok hij zich verder in de struiken zodat we niet aan hem konden. Dan maar wat eten gezet wat onmiddelijk succes had maar als we hem naderden was hij vlug weer weg. Wat nu ? Een bench gezet en het eten er vlak voor, dan het eten erin, verder en verder weg van het deurtje, dan een touw aan het deurtje en als hij erin zat vanuit de garage vlug het deurtje toe.

Figaro02

Tegen dat ik bij de bench kwam had Figaro zo tekeer gegaan dat heel zijn neusje open lag :( Daarna ben ik met hem naar de dierenarts gereden en daar is hij 24 uren gebleven om te kijken of hij wel helemaal gezond was, op 1 ontstoken oogje na bleek dat gelukkig het geval te zijn.

Terug thuis hebben we tot Figaro's groot ongenoegen hem in een grote bench gezet, omdat we niet wisten hoe hij zou reageren op Luna en Flo en zij op hem.  

 Figaro3

Figaro03

Dat bleek heel goed mee te vallen, hij was veel minder bang van hen dan van ons.

Figaro 6

Het ergste was dat we alle dagen zijn oogje moesten verzorgen en dat gaf natuurlijk ook geen vertrouwen, maar met veel geduld en knuffels begon hij zich toch te ontspannen in onze handen.

Figaro06

Na een week lieten we de bench geregeld enkele uren open staan, Figaro ging er vlot zelf weer in, we hadden zijn bench dan ook zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt.

Figaro04

 

Beetje bij beetje groeide het wederzijds vertrouwen en de bench verdween uit ons leven.

Figaro13

Figaro07

 

Flo was toen ook nog een pup en die 2 hebben samen wat uitgestoken, echt een televisie hadden wij niet meer nodig, uren kon je kijken hoe die 2 met elkaar speelden.

vechten1

vechten2

vechten3

Zo is Figaro bij ons gekomen én gebleven en we hopen dat we hem nog heel lang mogen hebben !

Tot gauw

13:33 Gepost door Wat denk je ? Vertel ! Groetjes Carine & Co in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Wat een ontroerend én herkenbaar verhaal! En de foto's van Figaro met Flo zouden zo bij ons kunnen zijn genomen, maar dan met Fonzie en Erkan in de hoofdrol. Echt een plezier om ze bezig te zien. Leuk toch hé, als je huisdieren het zo goed met elkaar kunnen vinden? Wij hopen hier alvast dat Fonzie binnenkort even goed overeen zal komen met ons nieuwe hondje als met Erkan...

Gepost door: Fonzie | 21-05-08

wat een mooi verhaaltje en met happy end.
Foto zijn ontzettend lief

knuf

Gepost door: viv | 21-05-08

Een heel mooi verhaal en ik denkt dat ge die tijd daar veel plezier heeft aan beleefd,als ze zo samen aan het spelen was.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 22-05-08

Wij vragen ons af wanneer de volgende levenslange logé er aan komt ?
Enne wij hebben ook deftige klachten hé !
Ons vrouwtje vertelde ons dat ze met Flo en Luna een stukje gaan wandelen is. In 't vervolg moeten ze gewoon mee naar hier komen als jullie gaan voorwandelen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 24-05-08

=^..^= Superverhaal!!!
Eind goed, al goed...

Dat doet deugd hé...

PS. ik moet nog eens nakijken wat je precies fout doet maar jouw link op mijn blog ( in je reactie ) die is niet goed... en das jammer want indien je ergens reageert waar men je nog niet kent, kunnen ze zelfs geen tegenbezoekje doen omwille van een niet-werkende link.

Gepost door: Talleke | 24-05-08

ewel... ik vond de boosdoener ;-)))

er staat een spatie waar er geen spatie mag staan...
http:// igors-house.skynetblogs.be./

zie je de fout??? Je mag géén spatie laten vóór igors

====>>>> das de goeie : http://igors-house.skynetblogs.be

Gepost door: Talleke | 24-05-08

Wat goed dat Figaro zo goed met je hondjes overweg kan. Ik speel ook heel graag met Jim, het jongste katje dat hier rondloopt en ik kom daar ook goed mee overeen. Wij ravotten samen en slapen soms samen. Alleen is hij soms moeilijk te vangen. Hij is dan ook een soepele kat en ik een hondje hé. Mijn vrouwtje wil ook wel zo'n onverwachte bezoeker binnenhalen. Maar ze zal het toch met ons moeten doen. Maar heel lief van jullie om hem een thuis te geven. Groetjes

Gepost door: raf | 27-05-08

De commentaren zijn gesloten.